Jeugd Cultuurfonds

Meespelen in een Musical is een geweldige ervaring !  Uw zult versteld staan over de ontwikkeling van uw kind. Wellicht bent u daar al van overtuigd, maar soms is het moeilijk om dit financieel rond te krijgen.

Misschien kan het Jeugd Cultuurfonds u helpen.

Deze stichting wil dat ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage waarbij de richtlijn € 450 per kind, per cursusjaar is. Dit bedrag kan afwijken omdat gemeenten soms eigen spelregels hanteren. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs, professionals die al betrokken zijn bij het gezin. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de instelling waar het kind les heeft.

Download hier onze digitale folder. U kunt ter voorbereiding van de aanvraag dit basisformulier ingevuld meenemen naar een intermediair zoals Synthese, de school of uw huisarts.

Ga verder voor meer informatie naar:  www.jeugdcultuurfonds.nl
Of neem contact op met de coördinator in de provincie.